Havi műsoraink

december_havi_200

januar-havi_150

Hírlevél
E-mail cím:*
Támogatók:

A 2016. januári jegyek elvihetők

Tisztelt Nagyérdemű Közönség!

A 2016. január havi jegyek november 23-án, hétfőn délelőtt 10 órától kaphatók.

Várjuk és visszavárjuk Önöket az új évben is!


Eperjes Károly: “Igaz, jó és szép előadás lesz”

muzsika_hangja_ujMég néhány nap, és elérkezik az év bemutatója: felcsendülnek A muzsika hangja dallamai. A díszlet készen áll, a jelmezekben csodásan festenek a színészek, és angyali hangon szólnak a dalok a délelőtti és esti próbákon.

“Jól haladunk, érdemes rá várni! Igaz, jó és szép előadás lesz, reményeink szerint, izgalommal, szerelemmel, humorral és csodálatos közkedvelt dalokkal fűszerezve” – árulta el a rendező, Eperjes Károly.

A muzsika hangja három szereposztásban látható november végétől a Magyar Színház színpadán.

Premier: 2015. november 27-28-29.


Házasságon innen – 125-ször!

_DSC9622 Jubileumot ünnepel november 21-én, szombat este a Magyar Színház, ugyanis 125. előadásához érkezett Háy János Házasságon innen, házasságon túl című házassági komédiája.

Az eredeti szereposztásból nyolcan a kezdetek óta játsszák a darabot, más szerepekben pedig többször cserélődtek a színészek.

Bővebben>>>


muzsika_hangja_ujA muzsika hangja 

November 27-én tartjuk ​Richard Rodgers–Oscar Hammerstein II.–Howard Lindsay–Russel Crouse: A muzsika hangja című musical bemutatóját, melyet Eperjes Károly rendezésében láthat a közönség.

A várva várt szereposztás végre megjelent honlapunkon.


Jegyek a november végi és a decemberi előadásokra még kaphatók.

Bővebben…


Első képek A muzsika hangja próbájáról!

EndrődiÁgnes_AndrádiZsanettAz olvasópróbával elkezdődött az év musicalbemutatójának, A muzsika hangjának színrevitele a Magyar Színházban

Ritkán látott tömeg érkezett A muzsika hangja olvasópróbájára, amely a szereplők első közös találkozását jelentette a darab rendezőjével, Eperjes Károllyal. Az előadást kettős-hármas szereposztásban játssza a Magyar Színház társulata és vendégművészei, s a színészekkel egyszerre ismertette rendezői koncepcióját a Jászai Mari- és Kossuth-díjas művész.

Ezért többek között három Mária, két Trapp kapitány és rengeteg gyermek volt egyszerre jelen a Magyar Színház Szalonjában.


Chioggiai csetepaté
Következő előadások: november 20. (péntek), december 9. (szerda), december 18. (péntek)

Október 16-án a komédia nagymestere, Carlo Goldoni pompás vígjátékát mutatja be a Pesti Magyar Színház. A Chioggiai csetepatéban egy kis halászfalu terecskéjén csipkeverő lányok-asszonyok ugranak egymásnak, mire nemsokára a halászatból hazaérkező férfiak is bekapcsolódnak a veszekedésbe. De vajon helyreállhat-e a béke, megenyhülnek-e a haragvó lelkek? Az előadás végére kiderül!
 
“Semmi sem érdekel jobban, mint az emberi szív – idézi a szerző szavait Kéri Kitty, az előadás rendezője. – Izgalmas látni, ahogyan egy nevetséges gesztus, egy szelet sült tök elfogadása miatt hogyan feszülnek egymásnak az indulatok, hogyan fakadnak fel vélt és valós sérelmek, szakítanak szerelmesek. Az ehhez vezető szélsőséges lelki folyamatok ábrázolása nagyon jó lehetőséget kínál a színészeknek. A kirekesztettség, féltékenység, ármánykodás vagy rosszindulat mindenhol megtalálható a világban. Ennek ellenére –  akárcsak Goldoni – én is hiszek abban, hogy az ember képes a változásra, nevelhető, és sok-sok bonyodalom után egyszer csak minden jóra fordul” – vallja Kéri Kitty rendező.

Zalán János direktor és a Pesti Magyar Színház alkotói számára fontos a felelősségteljes társadalmi szerepvállalás, ezért októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában a  színház is csatlakozni szeretne a maga eszközeivel a világméretű akcióhoz. Október 17-én, szombaton, a Chioggiai csetepaté című előadás után a vígjáték női szereplői a nézői fogadótérben hívják fel a figyelmet a szűrés fontosságára, feltűzik a rózsaszín szalagot, és aláírásukkal fejezik ki támogatásukat.
 
Az előadás szórakoztató köntösben fontos üzenetet közvetít: az együttérzés fontosságát, ezért elsősorban családok és pedagógusok érdeklődésére számítanak az alkotók, és mindazok érdeklődésére, akik egy felfrissült klasszikus darabbal kívánnak kikapcsolódni. A színvonalas díszlet és jelmez Berzsenyi Krisztina munkája, a szellemes koreográfiákat Frank Róbert álmodta meg. 

Egy csipetnyi mediterrán nyár a magyar őszben: a Chioggiai csetepaté október 16-ától látható a Pesti Magyar Színházban.

Az előadás a Pesti Magyar Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciója.


“te kiválóan helytálltál és helyt feküdtél”

_DSC0188

Tarján Tamás színikritikus személyes levelet írt A konyha rendezőjének, Lengyel Ferencnek abból az alkalomból, hogy a rendező beugróként maga is szerepet vállalt egy estére az előadásban.

A levél küldője és címzettje beleegyezett a színikritikának is beillő sorok közlésébe.

Bővebben>>>


A konyha rendezője színre lép!

konyha_lenygel_ferenc_resizeA konyha november 11-i, szerdai előadása egyedülálló lesz a Magyar Színház történetében, ugyanis egyszeri alkalommal a darab rendezője is feltűnik a színen – a betegség miatt távol maradó Tordy Géza helyett Lengyel Ferenc játssza a Csavargó szerepét​.​

Novemberben időnként sajnos előfordul a színházban, hogy egy-egy előadás szereplője megbetegszik. Ez történt a szerdára kitűzött előadással is, amely már november 4-én is egy zseniális beugrással kezdődött, köszönhetően Soltész Bözse villámgyors szereptanuló képességének, aki Tóth Éva helyett ​alakítja Berthát. Ezúttal Bertha mellett a Csavargó szerepére is beugrót kellett találni.

konyha_tordy_geza_resizeNehezítette a helyzetet, hogy A konyhában gyakorlatilag a Magyar Színház legtöbb férfiszínésze, sőt vendégművészek is színpadra lépnek, hiszen a kortárs darabban összesen 18 férfiszerepet – séfek, személyzet, vezető – írt meg a szerző, Arnold Wesker.​ ​Felmerült azonban egy ​művésznek a neve, aki minden próbán jelen volt, ráadásul remek színész – a darab rendezője, Lengyel Ferenc, aki ​természetesen ​vállalta, hogy megmenti az előadást. Így a november 11-i előadás ​valóban ​különleges​ és megismételhetetlen pillanat lesz a darab és a színház történetében. 

Az előadásra korlátozott számban még kaphatók jegyek erre linkre kattintva:

Jegyvásárlás


Kóstoló. Bemutatkoznak A konyha vegán ízei

bijo_logo

A Pesti Magyar Színház különleges kulináris ünneppé formálja az idei évadban A konyha című előadásokat. Nem csak bevezet egy londoni étterem mindennapjaiba, de az előadások előtt és a szünetben vegán ételek bemutatójával és kóstolójával kedveskedik a közönségnek.

Tofu, pászka, bionápolyi vagy épp a vegán pástétomok különleges ízvilága keveredik A konyha izgatott vágyaktól fülledt világával. A különleges színházi kalandhoz jó étvágyat kívánunk!

Bijó kóstoló: legközelebb 2015. november 11-én 18:30-tól a Pesti Magyar Színházban!


“A magyar férfi akkor megy orvoshoz, ha viszik.”
És színházba mikor megy?

Copy of movember_logo_vector.pdfA férfiak egészségéért kampányol a Movember Hungary idén novemberben is, s velük együtt kampányolunk mi, a Pesti Magyar Színház művészei és vezetői is.

Színházunk egy különleges akcióval kedveskedik a bajuszos és a Bajusz vezetéknevű férfiaknak Movember hónapjában.

A bajuszt növesztő, illetve Bajusz vezetéknevű férfinézőink – amennyiben partnerrel érkeznek az előadásra – novemberben ingyen nézhetik meg A konyha és a Chioggiai csetepaté című darabjainkat. A partnerek részére teljes árú jegyet kell váltaniuk a jegypénztárban vagy a közönségszervezésen. A vásárlás helyszínén az akcióban résztvevő mindkét nézőnk részére 50 %-os törzskedvezményű jegyet fogunk kiadni.

Tovább >>>


Szuperprodukció
az Ír Sztepp Európa-bajnokaival a Pesti Magyar Színházban
december 27-én este 8 órakor

merlin250​A Coincidance Kortárs Ír Tánctársulat a Merlin c. előadásával az Arthur mondakör nyomába ered, ármánnyal, szenvedéllyel és misztikummal teli világba kalauzolja nézőit.

A történet alapja a két őserő, a jó – Niniane, a tavak tündére – és a rossz – Máb, a pogány istennő – szüntelen harca.
A jó és a rossz csatározásában békét csak Merlin, a varázsló hozhat, a két erő egységét egyedül ő képes megteremteni.

A “Merlin” extravagáns stílusa a modern zenei világgal kiegészülve rendkívül izgalmas produkciót eredményez. A címszerepben Stefkó István,a Coincidance egyik legmeghatározóbb művésze látható.

Gyulai Júlia rendező-koreográfus egyrészt rendkívül erős látványvilágú, varázslatos kosztümökkel, kellékekkel és hatásos koreográfiákkal teli táncszínházi előadást álmodott színpadra, amely egyszerre képes lenyűgözni, mesélni és elgondolkodtatni.

Tárt kapukkal várunk jókat és rosszakat, férfiakat és nőket! Hölgyeim és uraim! A Pesti Magyar Színház TERET AD a tánckedvelőknek is.

Jegyeket itt vásárolhat.


“A férfi nem tudja, mit akar tőle a nő…”

cserje_zsuzsa_allo_2A Magyar Színház november 6-án mutatja be Jean-Claude Carrière A NAPLÓ, avagy a Don Juan-katalógus című kétszemélyes vígjátékát, amely jutalomjáték a színészeknek, Bede-Fazekas Szabolcsnak és Csépai Eszternek. Ugyanakkor nehéz dió a darab rendezőjének, Cserje Zsuzsának. Vele Vasvári Judit beszélgetett.

 

 

 

Tovább >>>


Pár-baj a garzonban
A napló bemutatására készül a Magyar Színház

naplo_garzon_kicsiVadász és zsákmány – vajon mit akar a férfi és mit akar a nő? Jean-Claude Carrière A NAPLÓ, avagy a Don Juan-katalógus című ravasz és üde darabja a legalapvetőbb emberi érzések felfedezésének kalandját kínálja – sok humorral és két nagyszerű színész (Csépai Eszter és Bede-Fazekas Szabolcs) felszabadult komédiázásával.

Tovább>>>


Széttáncolt cipellők
friss fotók érkeztek

Kedves Szülők!

_DSC9311Itt tudják letölteni kedvenc fotóikat, amelyek a Széttáncolt cipellők november 8-i előadását követően készültek.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a fotózáson való részvétellel egyidejűleg hozzájárultak a gyermekekről és a felnőttekről készült felvételek készítéséhez​, a képek nyilvánosan elérhető internetes oldalunkra történő feltöltéséhez, valamint a felvételek, mint személyes adatok kezeléséhez és tárolásához.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a felvételek 2015. november 29-én 24:00 óráig tölthetők le, azokat a jelzett határidőt követően töröljük.

Köszönjük megértésüket.

LetöltésKálid Artúr számító ügyvédet alakít a Magyar Színházban

Kálid Artúr

A konyha premierén mutatkozott be a Magyar Színház közönségének, most pedig a teátrum egyik legkedveltebb előadásában vállalt szerepet a népszerű színművész.

A Házasságon innen, házasságon túl – szeretőjével rideg, barátaival számítóan viselkedő – ügyvédjét alakítja.


Tovább>>>


Audinarráció – a lát(hat)ó csoda

 

Színházunk a 2015/2016-os évadtól a Sennheiser Audio Partner Kft. segítségével teszi akadálymentessé a színházi programjait a látássérült közönség számára.​

​Október eleje óta A konyha című színmű, október 29-én, csütörtöktől pedig a Chioggiai csetepaté című Goldoni-komédia meghatározott előadásait kísérjük audionarrációval. Ezeket az előadásokat a műsorrendben AN jelzéssel látjuk el.

A Chioggiai csetepaté előnarrációját ​itt hallgathatja meg, az audionarrációról ide kattintva tájékozódhat.​
​A konyha című színmű előadását legközelebb november 4-én kíséri audionarráció. ​​Az előadásokra az akadalymentesites@mszinhaz.hu ​​címen lehet regisztrálni.​

​A jövőben további előadásokat is akadálymentesítünk.
Kérjük, hogy figyelje aktuális híreinket a pestimagyarszinhaz.hu oldalon.​


VinoPiano a Chioggiai csetepaté című komédia előadásain

unnamed


Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiájának múlt pénteki premierjén, az előadás előtt és a szünetben a Vino Piano Bor Bár és Galéria közreműködésével kézműves borokat kínáltunk az est vendégeinek.

A jó hír az, hogy ezt a hagyományt az évad során is folytatjuk, hiszen a terveink szerint a Goldoni-komédia minden előadása „borbarát” lesz.


Akkor és most: október 16
A Chioggiai csetepatéval ünnepel a Magyar Színház

9311_7_N1897-ben a Magyar Színház október 16-án nyitotta meg kapuit a közönség előtt előtt. Pontosan 118 évvel később a társulat premierrel ünnepli a jeles évfordulót: a Chioggiai csetepaté ma esti bemutatójával.

„A legnépesebb kerületben, az Erzsébetvárosban épült föl a Magyar szinház, nem messze a nagy körút vonalától, a Wesselényi-, Szövetség és Izabella-utcza összeszögellésénél. A homlokzat az Izabella- és Szövetség – utcza összefutásánál képződött kis térre néz, szemben a nem messze levő Király-utczával és a közeli Andrássy-úttal.” – adta hírül az új színház épületéről a Vasárnapi Újság 1897 szeptemberében.

Az Alexandra Könyvjelző magazin kultjelző rovatában a 118 évvel ezelőtti kapunyitás teljes történetét megismerheti. A 2015. október 16-i premier hírei az oldalunkon olvashatók!


Kéri Kitty színművész a Pesti Magyar Színházban Goldoni remekművét, a Chioggiai csetepatét rendezi. A bemutató (2015. október 16.) kapcsán maximalizmusról, a közös munka szépségeiről és a víz csodálatos erejéről beszélgettünk.

A teljes interjú itt olvasható…

 

 


A Fehér bohóc beöltöztetése

A Chioggiai csetepatéban egy Velence melletti kis halászfalu terecskéjén csipkeverő lányok-asszonyok ugranak egymásnak, majd a férfiak is bekapcsolódnak a veszekedésbe. Szitkok és tárgyak repkednek egymás felé, a szerelmi perpatvar behálózza egész Chioggiát. Egyetlen ártatlan személy van közöttük: Canocchia, aki sütőtököt árul. Az egyszerű fiú a darab végére átlényegül: ő lesz a komédiákból ismert Fehér bohóc.
Az előadás jelmezeit Berzsenyi Krisztina álmodta meg, a Fehér bohócot Ágoston Péter színművész alakítja. A képriportból kiderül, hogyan dolgozik együtt a színész és a jelmeztervező azért, hogy a szereplők külleme kifogástalan legyen.

Fotó: Faluhelyi Fanni


 Vino Piano
a Chioggiai csetepaté című komédia premierjén

vinopianoCarlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiájának premierjén, és október 17-én az előadások előtt és a szünetekben a Vino Piano Bor Bár és Galéria közreműködésével a következő kézműves borokat kínáljuk az est vendégeinek:


Ezerjó 2014
– Geszler Pince, Mór

Pinot Noir Rose 2014 – Linbrunn Pincészet, Villány
Kékfrankos 2011 – Podmaniczky Pincészet, Balatonföldvár