Havi műsor

februar-havi-kicsi2

marcius-havi-kicsi2

Hírlevél
E-mail cím:*
Fenntartónk:

emmi_logo_150

Támogatók:

Kulisszatitkok 2. - Az írek jöttek, láttak, szerepelnek...

Két álruhás muzsikust vegyíts el egy vidám lányzenekarral és fűszerezd csipetnyi ír szenvedéllyel - a receptet ízesítő összetevőről az ír sztepp Európa-bajnokait felvonultató COINCIDANCE táncegyüttes gondoskodik:

De vajon hogy kerülnek Chicagóba és a darabba az írek? Erről Gyulai Júlia, a Coincidance táncegyüttes vezetője így vall:
"A Pesti Magyar Színházban már most is nagy sikerrel fut két előadásunk - a Merlin és a Széttáncolt cipellők - ez adta az ötletet ahhoz, miért ne táncolhatnának a Chicagóban 1929-ben, a szesztilalom idején játszódó történetben is írek. A gengszterek szerepébe bújó táncosaink igazán hiteles, élethű elemmel egészíti ki a történetet..."

Hamarosan újabb részleteket fedünk fel a február végén elstartoló zenés vígjáték titkaiból. Sugar | VAN AKI FORRÓN SZERETI - bemutató kettős szereposztásban 2016. február 26-án és 27-én a Magyar Színházban.

Bővebben...

Közlemény

A Pesti Magyar Színház értesíti Kedves Nézőit, hogy a február 18-ra, csütörtökre meghirdetett
HOLDVILÁG ÉS UTASA című előadás műszaki okok miatt ELMARAD!

A jegyek átcserélhetők március 1. keddre, március 24. csütörtökre,

vagy 8 napon belül visszaválthatók!

Bővebben...

Színészek főznek a Halfesztiválon

Halfeszt_200px

Fotó: Kozma János

Február 12–13–14-én – idén negyedik alkalommal – rendezik meg a Millenárison a Budapesti Halfesztivált.
A már tradicionálisnak számító eseményen most először a Pesti Magyar Színház standja is várja –fesztiválra szabott kedvezményekkel – nem csak a halételek szerelmeseit!

Tengerihal-piac, óriás bográcsban rotyogó finom falatok és több száz halétel mellett különleges gasztronómiai élményben lesz része annak, aki ellátogat a helyszínre, hiszen Csőre Gábor és Pavletits Béla színművészek a fesztiválon szakácsként is jeleskednek. Ha ízlett a főztjük, ne hagyják ki a tavasz legjobban várt előadását: Sugar | VAN AKI FORRÓN SZERETI, február 26-tól a Pesti Magyar Színház műsorán.

További előadások: március 6. (vasárnap), 16. (szerda), 22. (kedd) 19:00 órakor, valamint március 13. (vasárnap) 15:00 órakor.

Bővebben...

Színházban keresem a párom

parom_logo_4880px_RGB

Közeleg a Valentin-nap, és nem szeretnénk, ha amiatt nem jönne össze a randi, mert nincs hová menni. Ezért – együttműködve a Párom.hu oldallal – különleges színházi programokat ajánlunk, több érdekes előadással is készülünk a február 14-i szerelmesek napjára.

Előadásainkat egyedülállóknak, illetve olyan pároknak ajánljuk, akik számára fontos a romantika, a humor és az, hogy egyedi módon lepje meg élete értelmét.

csók_Békakirály

Dvorák Gábor és Patka Heléna
Fotó: Dvorák & Patka Színház

Délelőtt 11 órakor A békakirály és hitvese várja a felnőtteket is – az ismert mese egy más megközelítésben kerül színre Patka Heléna és Dvorák Gábor előadásában. Olyan történet ez, amelyben a csóknak – akárcsak egy párkapcsolat elején, közepén és végén – életbevágóan fontos szerepe van.

Chioggiai_párom_KozmaJ

Tóth Éva, Horváth Illés és Balsai Móni Fotó: Kozma János

Aki a humort más oldalról szeretné szemlélni, annak a 15 órakor kezdődő Chioggiai csetepaté című Goldoni-komédiát ajánljuk. Ebben a két és fél órás fergeteges vígjátékban szinte minden nő és férfi keresi a párját, ki így, ki úgy. S hogy a végére kinek mi sikerül, az kiderül Valentin-nap késő délutánjára.

Bővebben...


Horváth Lili a Holdvilág és utasában!

A Holdvilág és utasa egyik főszereplője, M. Simon Andrea egy fontos új szerepet vállalt – anyuka lett. Ezért Erzsi szerepét Horváth Lili vette át, aki kedden sikeresen debütált az izgalmas és meglehetősen nehéz szerepben.

Horváth_Lili_800px

Fotó: Gordon Eszter

A Holdvilág és utasa előadást február 10-én, valamint március 1-jén és 24-én játssza a Magyar Színház társulata. Horváth Lilinek gratulálunk, és a folytatáshoz sok sikert, a nézőknek pedig  jó szórakozást kívánunk!

Bővebben...

"Úgy éreztem, túl sok ez a nő, túl dögös… "

Ramóna_cikk_800px

Forrás: Bánfalvy Stúdió

A Grease-ben szerepet vállaló ismert színészek sora szinte végtelen. Kiss Ramónát is egy ország ismeri - no de nem erről az oldaláról! A Magyar Színházban látható előadás előtt Betty Rizzo megformálójával Cirkov Ilona beszélgetett.

Egyre több musicalben láthatunk, többek között Betty Rizzo figuráját alakítod a Grease-ben. Tudatos választás volt a részedről, hogy a prózai szerepek felől a musical felé fordultál?

Nem volt feltétlenül az, de most már nagyon élvezem, hogy a színháznak ezt a részét is kipróbálhatom. 15 éve a színészet az egyik legfontosabb dolog az életemben, nagyszerű, hogy a prózai szerepek után ez a műfaj is rám talált! Először Lilla a Poligamyban, majd Betty Rizzo a Grease-ben. Mindkettőben sokat kell énekelni és táncolni, a legnagyobb örömömre!

Miért volt a szerepálmod Rizzo karaktere?

Bővebben...


"Amiről még nem meséltem..." – Szuper Levente

„AMIRŐL MÉG NEM MESÉLTEM…”

SPORT A KULTÚRA SZENTÉLYÉBEN, A SZÍNHÁZBAN!

Beszélgetés az emlékezésről, a minta fontosságáról, könyvajándék
(egy boltban nem kapható értéket vehetünk kézbe), kötetlen csevegés.

Az ötödik alkalom:
2016. február 22. (hétfő) 18:00 – 19:30

A vendég:

Szuper Levente
Szuper Levente

az egykori gyermekszínész, aki megjárta Amerikát is, és a Magyar Jégkorong Válogatott kapusaként egy ország imádta

Bővebben...


Közönségszervezés már a Dalszínház utcában is

Új értékesítési hely nyitásával kezdtük a 2016-os évet, hiszen közönségünk igényeihez alkalmazkodva mostantól a

1061 Budapest, Dalszínház utca 10.

szám alatti irodánkban is megvásárolhatják jegyeiket nézőink a kedvenc előadásaikra.

Munkatársaink 10:00-18:00 óra között várják az érdeklődőket.

Dalszínház_térkép_fekvő

Bővebben...

Szuperprodukció az Ír Sztepp Európa-bajnokaival

Következő előadás: 2016. március 28-án, este 7 órakor

merlin250​A Coincidance Kortárs Ír Tánctársulat a Merlin c. előadásával az Arthur mondakör nyomába ered, ármánnyal, szenvedéllyel és misztikummal teli világba kalauzolja nézőit.

A történet alapja a két őserő, a jó - Niniane, a tavak tündére - és a rossz - Máb, a pogány istennő - szüntelen harca.
A jó és a rossz csatározásában békét csak Merlin, a varázsló hozhat, a két erő egységét egyedül ő képes megteremteni.

A "Merlin" extravagáns stílusa a modern zenei világgal kiegészülve rendkívül izgalmas produkciót eredményez. A címszerepben Stefkó István,a Coincidance egyik legmeghatározóbb művésze látható.

Gyulai Júlia rendező-koreográfus egyrészt rendkívül erős látványvilágú, varázslatos kosztümökkel, kellékekkel és hatásos koreográfiákkal teli táncszínházi előadást álmodott színpadra, amely egyszerre képes lenyűgözni, mesélni és elgondolkodtatni.

Tárt kapukkal várunk jókat és rosszakat, férfiakat és nőket! Hölgyeim és uraim! A Pesti Magyar Színház TERET AD a tánckedvelőknek is.

Jegyeket itt vásárolhat.

Bővebben...

Igaly Diána a mai napig nem tette le a fegyvert

_DSC2456_v_resLegutóbb Igaly Diána volt a vendége az „Amiről még nem meséltem” beszélgetéssorozatnak. A Sinkovits Imre Színpadon az olimpiai bajnok sportlövő, Zalán Jánossal, a Magyar Színház igazgatójával és Dr. Elbert Gábor egyetemi adjunktussal beszélgetett.
Igaly Diána a gyerekkoráról, sportolói pályafutásáról és a 2004-es olimpiai győzelméről is beszélt a színpadon.

_DSC2477_res

Igaly Diána és Elbert Gábor

„Sokan nem tudják, én a mai napig nem tettem le a fegyvert. Amellett, hogy kijárok edzést tartani a lőtérre, vadász kategóriában még mindig versenyzem” – mondta Igaly, aki a riói olimpiával kapcsolatban elmondta, hogy bár sajnos nem lesz magyar koronglövő Brazíliában, bízik abban, hogy a sportlövők azért éremmel térnek haza.

Az „Amiről még nem meséltem” sorozat a Sport a kultúra szentélyében a színházban! alcímet kapta. Legközelebb, február 22-én Szuper Levente lesz a Pesti Magyar Színház vendége. A válogatott jégkorongozó az első olyan magyar játékos, akit NHL-csapat szerződtetett.

Fotó: Zsigmond László

Bővebben...

Marilyn háromszor!

Különös képkockák kerültek elő a Van aki forrón szereti archívumából. Kiderült, hogy valójában nem egy, hanem három Marilyn Monroe létezik, és közülük kettőnek a játéka a Pesti Magyar Színház színpadán is megcsodálható...

A Sugar | VAN AKI FORRÓN SZERETI két maffia elől menekülő zenésznek és egy turnézni induló női zenekarnak a története, amelyben kiemelt szerep jut az egykor Marilyn által megformált karakternek, Virágnak, aki fiúként-lányként egyaránt kedveli a női álruhát öltő zenészeket.

SUGAR_sajto

Bővebben...


Kulisszatitkok 1. - Gazdag Tibor énekel, téveszt és nevet...

Mi történik akkor, ha két férfi a maffia és az anyagi gondok elől menekülve szoknyát ránt, és beáll egy női zenekarba ? És mi történik, ha egy milliomos meglátja az egyik "szexi" zenészlányt és beleszeret? Akkor a zenés vígjátékok szabályai szerint dalra fakad, és... téveszt!

Persze a tévesztést most is a hátsó gondolatok irányítják, így lesz lány a lényből, és nevetés a vicces elszólásból.
Hamarosan újabb részleteket fedünk fel a február végén elstartoló zenés vígjáték titkaiból. Sugar | VAN AKI FORRÓN SZERETI - bemutató kettős szereposztásban 2016. február 26-án és 27-én a Magyar Színházban."

Bővebben...

Gratulálunk a Pesti Magyar Színház díjazottjainak!

Pénteken átadták a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és Tévékritikus Szakosztályának és a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztályának díjait.
Büszkék vagyunk arra, hogy a Pesti Magyar Színház színészei is elismerésben részesültek: Gáspár Tibor kapta a legjobb férfi epizódszerep díját az Anyám és más futóbolondok a családból című filmben nyújtott alakításáért, a Liza a rókatündér pedig, amelyben Balsai Móni és Bede-Fazekas Szabolcs főszerepet, Dániel Vali, Szűcs Sándor, Rancsó Dezső és Losonczi Kata epizódszerepet játszik, a legjobb első film díját nyerte el.

Bővebben...

Hangos térkép - már elérhető a honlapunkon

BenkőN_TóthS_hangos_térkép_n

Fotó: Zsigmond László

Az utóbbi időben - amióta színházunkban audionarráció kísér meghatározott előadásokat - egyre népszerűbbé vált a színházlátogatás a látássérültek körében. S hogy a színházhoz való eljutás kisebb kihívást jelentsen, hangos térképet készítettünk, amelyet a honlapunkon tettünk elérhetővé. Színházunk vezető művészei - Benkő Nóra és Tóth Sándor voltak segítségünkre az írott szöveg hangos megjelenítésében. Az elkészítésben Dr. Tolnayné Csattos Márta, a Vakok Elemi Rehabilitációs Csoportja egyik vezetője nyújtott további segítséget.

A hangos térkép itt érhető el

Bővebben...

„A színház – terápia”

DSC_1986

Fotó: Hámori Zsófia

Igazi energiabomba Soltész Bözse, aki a Pesti Magyar Színház színpadára - két gyermeke születése után - a Harisnyás Pippi főszerepével tért vissza. A közönség kedvenc gyermekelőadást legközelebb február 5-én és 6-án láthatják nézőink a Magyar Színház nagyszínpadán.

Mikor derült ki, hogy nem lehetsz más, csakis színésznő?

Óbudára jártam gimnáziumba, akkor már egyértelmű volt. Soha nem merült fel, hogy más is lehetnék, vagy inkább egyszerre minden szerettem volna lenni. Már az óvodában szerettem szerepelni és produkálni magam: én voltam az űrhajós, de a bajuszos bácsi is a szomszédból. Nagyon jól elszórakoztattam magam, és a körülöttem lévőket. Az iskolában vers- és mesemondó versenyeken vettem részt, majd jött a színjátszó szakkör a gimnáziumban. Ekkor már nem érdekelt semmi más, csak az irodalom és a színészet.

Hiányzik a színművészeti diploma az életedből?

Többször megpróbálkoztam a főiskolával, de az első rostán mindig kiestem. Úgy gondolom, biztosan megvan az oka annak, hogy ez így alakult. 1993-ban, amikor a Nemzeti Színiakadémiára felvettek, a sors mindenért kárpótolt. Nagyszerűen éreztem itt magam, nemcsak a tanárok – mint Peremartoni Krisztina vagy Kovács Gábor Dénes miatt - hanem a csoporttársak miatt is, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Igaz, nem járunk gyakran össze, de tudunk egymásról.
1996-ban végezted el a Színiakadémiát, és azonnal ide, a Pesti Magyar Színházhoz – akkori nevén a Nemzeti Színházhoz szerződtettek.

Hogyan emlékszel vissza a kezdetekre?

Bővebben...


Jön, jön JÖN! Szuperprodukció a Magyar Színházban február 26-tól - Sugar | VAN AKI FORRÓN SZERETI

Javában zajlanak a Sugar | VAN AKI FORRÓN SZERETI musical próbái. Míg a két főszereplő, Csőre Gábor és Pavletits Béla, akik a történet szerint egy női zenekarban vállalnak munkát, a tűsarkú cipővel és a lányruhákkal küzdenek, addig Gazdag Tibor az énekeket tanulja gőzerővel.

Fotósunk a nagyszínpadra kukkantott be, ahol éppen a két főhős - Csőre Gábor és Pavletits Béla - próbálta azt a jelenetet, amikor a zenészek a vonaton ráébrednek arra, milyen nehéz nőként viselkedni, miközben az ember talpig férfi...

Sugar_1

 

Sugar_2

 

Sugar_4

 

Sugar_3

Fotó: Kozma János, Zsigmond László

Bővebben...

Varga Éva: „Nem változott a világ, a szerelem ugyanaz maradt…”

varga-eva-n

Forrás : port.hu

Hajnalban, délben, este címmel rendez kétszereplős, érzelmi mélységeket is megmutató vígjátékot Varga Éva a Pesti Magyar Színházban. A főpróbahét előtt a színművésznő-rendezőnőt Vasvári Judit kérdezte.

Vígjáték a szerelemről – miért fontos ez a darab, mit mond a mai közönségnek?

Az emberi érzelmek közül a leginkább sokszínű és összetett érzés a szerelem. Ebben minden összesűrűsödik, hiszen a szeretetből, a szerelemből nyílik ki minden, ami végigkísér minket születéstől a halálig. Soha véget nem érő, állandó érzékelés. Egyszerűnek tűnő, mégis bonyolult folyamat, amiről keveset beszélünk. Rendkívül érzékenyen kell figyelni a másikat, a szeretet és a szerelem borzasztóan nagy felelősség, hiszen ilyenkor az ember leengedi a védőpajzsot, és ez kiszolgáltatottá teszi. Fontosnak tartom, hogy ebben az állapotban jól átgondoltan és vigyázva közelítsünk egymáshoz. A darab leegyszerűsítve arról szól, hogy elég egyetlen pillanat ahhoz, hogy az ember egy másikat „felfogjon”, ám ha nem vigyázunk, abból fura, olykor mókás, olykor fájdalmas dolgok sülhetnek ki. Ezt a vígjátékot egy színésznő titkára írta, aki sokat tud a színházról, olasz ember volt és sokáig élt Brazíliában is,  tehát érzelmek terén olyan, mint egy kétfenekű dob… A darabban minden megtörténik, és annak az ellenkezője is.

Már az első pillanatban, a próbafolyamat kezdetén hangsúlyoztad, hogy ez egy színészcentrikus előadás - csak akkor fog hatni a nézőre, ha a színészek apait-anyait beleadnak.

Bővebben...


Női ruhába bújt férfi zenészek a Magyar Színház színpadán – elindult a SUGAR (Van aki forrón szereti) musical próbaidőszaka

Méhes László rendező irányításával megkezdődött a SUGAR (Van aki forrón szereti) című fergeteges musical próbaidőszaka. A főbb szerepekben Gazdag Tibor, Csőre Gábor, Pavletits Béla, Andrádi Zsanett, Csarnóy Zsuzsa, Simon Boglárka és Udvarias Anna látható. Az előadáson közreműködik a Coincidance társulat, valamint a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei. 

"Klasszikus felfogásban, a színházi elemek hangsúlyozásával, erős színészi jelenléttel, magas színvonalú énektudással megvalósított előadást tervezünk" – mondta el Zalán János igazgató, aki az olvasópróba elején – hagyományos módon – köszöntötte az összegyűlt társulati tagokat és vendégművészeket.

Az eredetiben JaSUGAR_olvpróba_cikkbeck Lemmon és Tony Curtis bújik női ruhába, hogy a bőrét mentse, míg a Magyar Színház előadásában Csőre Gábor és Pavletits Béla teszi ugyanezt. A "női" zenészekért rajongó milliomos szerepét Gazdag Tibor játssza. Méhes László rendező szerint ezt az alaphelyzetet mélyebben vagy felszínesebben is fel lehet dolgozni, az ő szándéka, hogy kabarétréfa helyett az abszurditás irányába vigye el a darabot. A rendező törekvése, hogy a női ruhába öltözés ne egyszerű geg maradjon, hanem annak az alapigazságnak a bemutatása, hogy ha az ember éhezik vagy menekül, akkor akár abszurd megoldások is számításba jöhetnek.

Bővebben...


Vincze Zsuzsa: "Szigorúan ragaszkodtunk az eredetiséghez"

Zsuráfszkyné-Vincze-Zsuzsanna1

Forrás: honvedart.hu

A Csárdás! – Szerelem a Kárpátok alatt és a Monarchia című előadásokhoz szorosan hozzátartozik a látványvilág és azok a színpompás jelmezek, amelyekben a táncosok szerepelnek. A két produkció jelmeztervezőjét, Vincze Zsuzsát kérdeztük.

A jelmezeknél mennyiben követted az eredeti öltözékeket?

A Csárdás! – Szerelem a Kárpátok alatt című műsorunk amerikai felkérésre készült, két alkalommal is turnéztunk vele hosszabb ideig Észak-Amerikában, így a darab dramaturgiája is igényelte, hogy kisebb-nagyobb mértékben stilizáljuk a ruhákat. A legtöbb esetben azért itt is megjelennek változatos viseleteink, amint a szerelmespár kissé naiv, de mindenképpen látványos és virtuóz táncokat felvonultató történetét végigkísérjük. A másik műsorunk viszont alkalmat adott a Monarchia népei gazdag és sokszínű öltözeteinek bemutatására. Szigorúan ragaszkodtunk az eredetiséghez, így a nézők a gyönyörű sióagárdi, sárközi magyar ruhák után a morva, szlovák vagy éppen a sokác viseleteteket is sajátos pompájukban láthatják. Ugyanígy a tematikus számoknál is, mint például a Siralomház című koreográfiában a Munkácsy-festmények világának megidézésével igyekeztem az alkotást még hitelesebbé tenni.

Mennyire kényelmesek ezek a ruhák? Egy mai nő számára viselhetők lennének?

Bővebben...