Havi műsoraink

december_havi_200

januar-havi_150

Hírlevél
E-mail cím:*
Támogatók:

Adventi vásáron a Pesti Magyar Színház

adventi_vasarIdén 5. alkalommal rendezik meg a belváros szívében, a Bazilika előtti Szent István téren Budapest leghangulatosabb karácsonyi vásárát, az Adventi Ünnepet. November 27. és január 2. közötti mi is várjuk kedves közönségünket, hiszen most először a kézműves, gasztronómiai- és iparművészeti termékek mellett a Pesti Magyar Színház jegyei és bérletei is kaphatók lesznek a Bazilika környéki adventi vásáron.
A vásár ideje alatt hétvégenként a színház társulata is kiveszi részét a jegyárusításból, így ha kedvencével személyesen is találkozni szeretne, látogasson el hozzánk szombaton vagy vasárnap 15:00 és 17:00 óra között. A közönségtalálkozókon részt vevő színészek: Ágoston Péter, Balsai Móni, Bede Fazekas Anna, Bede-Fazekas Szabolcs, Benkő Nóra, Horváth Illés, Jegercsik Csaba, Rancsó Dezső, Soltész Bözse, Szatmári Attila, Szűcs Sándor Tahi József, Takács Géza, Tóth Éva.

Nyitvatartás:
2015. november 27. és 2016. január 2. közötti időszakban:

Bővebben...

A Tuskirály a Kortárs Szalonban

November 30-án a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán ismét megrendezzük Kortárs Szalonunkat, amelyben ezúttal egy legendás sportolót mutatunk be a közönségnek. Vendégünk lesz HEGEDÜS Csaba, a 100. magyar olimpiai bajnok, aki 1972-ben, Münchenben vívta ki kiemelkedő eredményét.

A hazai és a nemzetközi birkózás meghatározó alakja pályája során előbb szövetségi kapitányként, majd elnökként képviselte a sport ügyét.

Arra törekszünk, hogy a színház egy közösségi tér legyen, ahol nem „csak” akkor van élet, amikor tart egy előadás.

Bővebben...

Az év bemutatója - útjára indul A muzsika hangja

muzsika_hangja_indul_hirÓriási érdeklődés mellett teltházas hármas premierrel és a jótékonyságra hangsúlyt fektető főpróbával 2015. november 27-én útjára indul A muzsika hangja, az év bemutatója a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán.

Az előadást a szuperprodukciókat meghatározó előkészületek jellemezték. A színház zenei vezetője, Fekete Mária többfordulós castinggal választotta ki a felnőtt énekeseket és gyermekszereplőket – az énekek betanítása fél évvel a bemutató előtt megkezdődött. Az előadásban a társulat tagjai és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei mellett szerepet vállalt Andrádi Zsanett, Csengeri Attila, Endrődi Ágnes, Fonyó Barbara, Geszthy Veronika, Hűvösvölgyi Ildikó, Mahó Andrea, Sáfár Mónika és Wégner Judit. A gyermekszereplők között a TV2 Az ének iskolája diákjai, Kornis Anna és Nagy Juli, valamint Bauer Gergő, Ember Léna, Mayer Szonja és Szirtes Marcell is látható.

Bővebben...

Aki kilóg a Rózsaszín Bombázók közül

„Az egyetlen és a legjobb út teljes mértékben, ha magamból építem fel az adott karaktert” – vallja Görgényi Fruzsina, akivel a Grease kapcsán Cirkov Ilona beszélgetett.

grease-sandy1-640Miskolci lány vagy, három éve végeztél a Pesti Magyar Színiakadémián. Miért választottad ezt a hivatást?

Hétéves lehettem, amikor egy alkalommal Vida Pétert láttam a Miskolci Nemzeti Színházban játszani, és azonnal szerelemes lettem belé. Akkoriban úgy gondoltam, hogy színésznek csakis színésznő lehet a felesége, ezért elhatároztam, hogy én is az leszek. Így kezdődött… Azóta természetesen megváltozott az ok, amiért ezen a pályán vagyok. Kilencévesen a Pécsi Sándor Guruló Színház színpadán amatőr színészként sokféle szerepben kipróbálhattam magam: eljátszhattam többek között Dorothyt az Óz, a nagy varázslóból, ami akkoriban az egyik nagy szerepálmom volt. Soha nem felejtem el, hogy 18. születésnapomra - születésnapi ajándékként - színházjegyet kaptam. A darabban játszott Vida Péter is, akivel volt szerencsém beszélgetni az előadás után, és elmeséltem neki, hogyan is kezdődött a pályafutásom. Jót nevetett rajta.

Bővebben...

A 2016. januári jegyek elvihetők

Tisztelt Nagyérdemű Közönség!

A 2016. január havi jegyek november 23-án, hétfőn délelőtt 10 órától kaphatók.

Várjuk és visszavárjuk Önöket az új évben is!

Bővebben...

Eperjes Károly: “Igaz, jó és szép előadás lesz”

muzsika_hangja_ujMég néhány nap, és elérkezik az év bemutatója: felcsendülnek A muzsika hangja dallamai. A díszlet készen áll, a jelmezekben csodásan festenek a színészek, és angyali hangon szólnak a dalok a délelőtti és esti próbákon.

“Jól haladunk, érdemes rá várni! Igaz, jó és szép előadás lesz, reményeink szerint, izgalommal, szerelemmel, humorral és csodálatos közkedvelt dalokkal fűszerezve” – árulta el a rendező, Eperjes Károly.

A muzsika hangja három szereposztásban látható november végétől a Magyar Színház színpadán.

Premier: 2015. november 27-28-29.

Bővebben...

Házasságon innen - 125-ször

_DSC9622 Jubileumot ünnepel november 21-én, szombat este a Magyar Színház, ugyanis 125. előadásához érkezett Háy János Házasságon innen, házasságon túl című házassági komédiája.

Az eredeti szereposztásból nyolcan a kezdetek óta játsszák a darabot, más szerepekben pedig többször cserélődtek a színészek.

Bővebben...


A muzsika hangja bemutató

muzsika_hangja_ujNovember 27-én tartjuk ​Richard Rodgers–Oscar Hammerstein II.–Howard Lindsay–Russel Crouse: A muzsika hangja című musical bemutatóját, melyet Eperjes Károly rendezésében láthat a közönség.

A várva várt szereposztás végre megjelent honlapunkon.

Jegyek a november végi és a decemberi előadásokra még kaphatók.

A muzsika hangja előadás oldala

Bővebben...


Audionarráció - a lát(hat)ó csoda

Színházunk a 2015/2016-os évadtól a Sennheiser Audio Partner Kft. segítségével teszi akadálymentessé a színházi programjait a látássérült közönség számára.​

​Október eleje óta A konyha című színmű, október 29-én, csütörtöktől pedig a Chioggiai csetepaté című Goldoni-komédia meghatározott előadásait kísérjük audionarrációval. Ezeket az előadásokat a műsorrendben AN jelzéssel látjuk el.

A Chioggiai csetepaté előnarrációját ​itt hallgathatja meg, az audionarrációról ide kattintva tájékozódhat.​
​A konyha című színmű előadását legközelebb november 4-én kíséri audionarráció. ​​Az előadásokra az akadalymentesites@mszinhaz.hu ​​címen lehet regisztrálni.​

​A jövőben további előadásokat is akadálymentesítünk.
Kérjük, hogy figyelje aktuális híreinket a pestimagyarszinhaz.hu oldalon.​

Bővebben...

Széttáncolt cipellők fotó letöltés

friss fotók érkeztek

Kedves Szülők!

_DSC9311Itt tudják letölteni kedvenc fotóikat, amelyek a Széttáncolt cipellők november 8-i előadását követően készültek.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a fotózáson való részvétellel egyidejűleg hozzájárultak a gyermekekről és a felnőttekről készült felvételek készítéséhez​, a képek nyilvánosan elérhető internetes oldalunkra történő feltöltéséhez, valamint a felvételek, mint személyes adatok kezeléséhez és tárolásához.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a felvételek 2015. november 29-én 24:00 óráig tölthetők le, azokat a jelzett határidőt követően töröljük.

Köszönjük megértésüket.

Letöltés

 

Bővebben...

A magyar férfi akkor megy orvoshoz, ha viszik

Copy of movember_logo_vector.pdfA férfiak egészségéért kampányol a Movember Hungary idén novemberben is, s velük együtt kampányolunk mi, a Pesti Magyar Színház művészei és vezetői is.

Színházunk egy különleges akcióval kedveskedik a bajuszos és a Bajusz vezetéknevű férfiaknak Movember hónapjában.

A bajuszt növesztő, illetve Bajusz vezetéknevű férfinézőink – amennyiben partnerrel érkeznek az előadásra – novemberben ingyen nézhetik meg A konyha és a Chioggiai csetepaté című darabjainkat. A partnerek részére teljes árú jegyet kell váltaniuk a jegypénztárban vagy a közönségszervezésen. A vásárlás helyszínén az akcióban résztvevő mindkét nézőnk részére 50 %-os törzskedvezményű jegyet fogunk kiadni.

Tovább a Movember leíráshoz >>>

Bővebben...

Kóstoló. Bemutatkoznak A konyha vegán ízei

bijo_logo

A Pesti Magyar Színház különleges kulináris ünneppé formálja az idei évadban A konyha című előadásokat. Nem csak bevezet egy londoni étterem mindennapjaiba, de az előadások előtt és a szünetben vegán ételek bemutatójával és kóstolójával kedveskedik a közönségnek.

Tofu, pászka, bionápolyi vagy épp a vegán pástétomok különleges ízvilága keveredik A konyha izgatott vágyaktól fülledt világával. A különleges színházi kalandhoz jó étvágyat kívánunk!

Bijó kóstoló: legközelebb 2015. november 11-én 18:30-tól a Pesti Magyar Színházban!

Bővebben...

A konyha rendezője színre lép!

konyha_lenygel_ferenc_resizeA konyha november 11-i, szerdai előadása egyedülálló lesz a Magyar Színház történetében, ugyanis egyszeri alkalommal a darab rendezője is feltűnik a színen – a betegség miatt távol maradó Tordy Géza helyett Lengyel Ferenc játssza a Csavargó szerepét​.​

Novemberben időnként sajnos előfordul a színházban, hogy egy-egy előadás szereplője megbetegszik. Ez történt a szerdára kitűzött előadással is, amely már november 4-én is egy zseniális beugrással kezdődött, köszönhetően Soltész Bözse villámgyors szereptanuló képességének, aki Tóth Éva helyett ​alakítja Berthát. Ezúttal Bertha mellett a Csavargó szerepére is beugrót kellett találni.

konyha_tordy_geza_resizeNehezítette a helyzetet, hogy A konyhában gyakorlatilag a Magyar Színház legtöbb férfiszínésze, sőt vendégművészek is színpadra lépnek, hiszen a kortárs darabban összesen 18 férfiszerepet – séfek, személyzet, vezető – írt meg a szerző, Arnold Wesker.​ ​Felmerült azonban egy ​művésznek a neve, aki minden próbán jelen volt, ráadásul remek színész – a darab rendezője, Lengyel Ferenc, aki ​természetesen ​vállalta, hogy megmenti az előadást. Így a november 11-i előadás ​valóban ​különleges​ és megismételhetetlen pillanat lesz a darab és a színház történetében.

Az előadásra korlátozott számban még kaphatók jegyek erre linkre kattintva:

Jegyvásárlás

Bővebben...

Chioggiai csetepaté bemutató

Következő előadások: november 20. (péntek), december 9. (szerda), december 18. (péntek)

Október 16-án a komédia nagymestere, Carlo Goldoni pompás vígjátékát mutatja be a Pesti Magyar Színház. A Chioggiai csetepatéban egy kis halászfalu terecskéjén csipkeverő lányok-asszonyok ugranak egymásnak, mire nemsokára a halászatból hazaérkező férfiak is bekapcsolódnak a veszekedésbe. De vajon helyreállhat-e a béke, megenyhülnek-e a haragvó lelkek? Az előadás végére kiderül!

“Semmi sem érdekel jobban, mint az emberi szív – idézi a szerző szavait Kéri Kitty, az előadás rendezője. – Izgalmas látni, ahogyan egy nevetséges gesztus, egy szelet sült tök elfogadása miatt hogyan feszülnek egymásnak az indulatok, hogyan fakadnak fel vélt és valós sérelmek, szakítanak szerelmesek. Az ehhez vezető szélsőséges lelki folyamatok ábrázolása nagyon jó lehetőséget kínál a színészeknek. A kirekesztettség, féltékenység, ármánykodás vagy rosszindulat mindenhol megtalálható a világban. Ennek ellenére – akárcsak Goldoni – én is hiszek abban, hogy az ember képes a változásra, nevelhető, és sok-sok bonyodalom után egyszer csak minden jóra fordul” – vallja Kéri Kitty rendező.

Zalán János direktor és a Pesti Magyar Színház alkotói számára fontos a felelősségteljes társadalmi szerepvállalás, ezért októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában a színház is csatlakozni szeretne a maga eszközeivel a világméretű akcióhoz. Október 17-én, szombaton, a Chioggiai csetepaté című előadás után a vígjáték női szereplői a nézői fogadótérben hívják fel a figyelmet a szűrés fontosságára, feltűzik a rózsaszín szalagot, és aláírásukkal fejezik ki támogatásukat.

Az előadás szórakoztató köntösben fontos üzenetet közvetít: az együttérzés fontosságát, ezért elsősorban családok és pedagógusok érdeklődésére számítanak az alkotók, és mindazok érdeklődésére, akik egy felfrissült klasszikus darabbal kívánnak kikapcsolódni. A színvonalas díszlet és jelmez Berzsenyi Krisztina munkája, a szellemes koreográfiákat Frank Róbert álmodta meg.

Egy csipetnyi mediterrán nyár a magyar őszben: a Chioggiai csetepaté október 16-ától látható a Pesti Magyar Színházban.

Az előadás a Pesti Magyar Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciója.

A chioggiai csetepaté előadás oldala

Bővebben...

te kiválóan helytálltál és helyt feküdtél

_DSC0188Tarján Tamás színikritikus személyes levelet írt A konyha rendezőjének, Lengyel Ferencnek abból az alkalomból, hogy a rendező beugróként maga is szerepet vállalt egy estére az előadásban.

A levél küldője és címzettje beleegyezett a színikritikának is beillő sorok közlésébe.

Bővebben...


"A férfi nem tudja, mit akar tőle a nő..."

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

A Magyar Színház november 6-án mutatja be Jean-Claude Carrière A NAPLÓ, avagy a Don Juan-katalógus című kétszemélyes vígjátékát, amely jutalomjáték a színészeknek, Bede-Fazekas Szabolcsnak és Csépai Eszternek. Ugyanakkor nehéz dió a darab rendezőjének, Cserje Zsuzsának. Vele Vasvári Judit beszélgetett.

Te találtad meg a darabot, vagy a darab szólított meg téged?

A darab szólított meg engem, de már nagyon régen. Húsz évvel ezelőtt került a kezembe - még dramaturgként dolgoztam - de akárhányszor felajánlottam a színházamnak, senki nem harapott rá, a rendezők mindig a saját álmaikat akarták megvalósítani.

Bővebben...

Kálid Artúr számító ügyvédet alakít a Magyar Színházban

_DSC6218A konyha premierén mutatkozott be a Magyar Színház közönségének, most pedig a teátrum egyik legkedveltebb előadásában vállalt szerepet a népszerű színművész. A Házasságon innen, házasságon túl - szeretőjével rideg, barátaival számítóan viselkedő - ügyvédjét alakítja.

A művész rajongói számára nagy öröm lehetett, amikor kiderült, hogy Kálid Artúrt ezentúl szinte testközelből, a stúdiószinpad adta intimitásban láthatjuk a párkapcsolati komédia görbe tükrében. A darabban szereplő ügyvéd hasznot húz mások boldogtalanságából és válásából, és szeretőjét sem becsüli többre, mint a kényelmét szolgáló tárgyakat. A randevú számára

Bővebben...

Szuperprodukció az Ír Sztepp Európa-bajnokaival

december 27-én este 8 órakor

merlin250​A Coincidance Kortárs Ír Tánctársulat a Merlin c. előadásával az Arthur mondakör nyomába ered, ármánnyal, szenvedéllyel és misztikummal teli világba kalauzolja nézőit.

A történet alapja a két őserő, a jó - Niniane, a tavak tündére - és a rossz - Máb, a pogány istennő - szüntelen harca.
A jó és a rossz csatározásában békét csak Merlin, a varázsló hozhat, a két erő egységét egyedül ő képes megteremteni.

A "Merlin" extravagáns stílusa a modern zenei világgal kiegészülve rendkívül izgalmas produkciót eredményez. A címszerepben Stefkó István,a Coincidance egyik legmeghatározóbb művésze látható.

Gyulai Júlia rendező-koreográfus egyrészt rendkívül erős látványvilágú, varázslatos kosztümökkel, kellékekkel és hatásos koreográfiákkal teli táncszínházi előadást álmodott színpadra, amely egyszerre képes lenyűgözni, mesélni és elgondolkodtatni.

Tárt kapukkal várunk jókat és rosszakat, férfiakat és nőket! Hölgyeim és uraim! A Pesti Magyar Színház TERET AD a tánckedvelőknek is.

Jegyeket itt vásárolhat.

Bővebben...